Samsung je na tržište izbacio još jedan telefon iz vrlo bogate ponude pametnih telefona srednjeg razreda. Ovog puta riječ je o seriji ”M”, tačnije o Samsung Galaxy M31 pametnim telefonima.

 

Ovim potezom Samsung je želio da sa Galaxy M31 dodatno zakomplikuje stanje na tržištu i zagorčat život kompanijama kao što su Xiaomi i Realme. One svoj hljeb zarađuju uglavnom osmišljavajući i prodajući pametne telefone srednjeg razreda.

Nova Samsungova Galaxy M31 serija pametnih telefona trebala bi da pomrsi račune pametnim telefonima kao što su Poco X2, Realme X2 i Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

Samsung ovom serijom (koja je nasljednik lanjske M30 serije) želi zauzeti još veći dio kolača na tržištu pametnih telefona srednjeg razreda piše PC chip.

 

Specifikacije Galaxy M31

 

Osim cijene, koja bi trebala biti oko 200 USD, što je svakako pristupačno, zbog čega je Samsung Galaxy M31 toliko poseban?

Iz Samsunga kažu kako će njihovu M31 seriju pametnih telefona prodavati tri segmenta: odlična baterija, odličan ekran i odlične kamere.

Baterija je ćelija od 6.000 mAh, postoje četiri kamere (primarni senzor je 64 MP). Što se ekrana tiče tu nema nikakvih dilema jer je tu njihov Super AMOLED, a to znači vrhunski kvalitet prikaza slike.

Samsung Galaxy M31 na sebi ima dosta veliki ekran. 6.4 inča u Full HD+ kvalitet sa dobro isprobanim Samsungovim ”Infinity-U” oblikom na Super AMOLED ploči.

Osim njega tu je i Samsungov Exynos 9611 SoC, čak 6 GB RAM i mogućnost od 64 ili 128 GB unutrašnje memorije (ona je proširiva maksimalno do 512 GB).

Što se kamera tiče, Samsung je na M31 uređaj stavio četiri kamere. Primarna je ona od 64 MP.  Tu su i 5-megapikselni makro senzor, 5-megapikselni senzor dubine i 8-megapikselni ultra-širokokutni senzor.

U malenom ”zubiću” Inffinity-U ekranu smjestila se selfi kamera od 32 MP. Dodatne mogućnosti kamera su snimanja u 4K rezoluciji, posebno snimanje u ”slow-motionu” i mogućnost snimanja ”Hyper-Lapse” videa.

Baterija na uređaju trebala bi biti ćelija od 6.000 mAh. To znači da bi Samsung Galaxy M31 trebao da traje dva dana čak i onima koji se gotovo nikada ne skidaju sa svojih smartfona. U paketu se nalazi i punjač za brzo punjenje od 15W.

Ono što najviše iznenađuje kod ovog uređaja je njegova cijena. 200 ili 225 američkih dolara koliko bi Samsung Galaxy M31 trebao koštati, zaista je vrlo niska. Naročito ako se uzme u obzir sve ono što ovaj uređaj ima.

Uređaj se neće moći kupiti na našem tržištu, ali će biti dostupan u Aziji. To zači da postoji mogućnost poručivanja preko nekih kineskih internetskih trgovina. Sve u svemu, radi se o dosta zanimljivom pametnom telefonu. M31 će svakako dodatno etablirati Samsung i napraviti nered kompanijama poput Xiaomija, Realmea i sličnih.

(Sammobile)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.