Na svojoj virtuelnoj konferenciji „Life Unstoppable” kompanija Samsung Electronics najavila je novi 4K Ultra Short Throw laserski projektor pod imenom „The Premiere“

 

Najmoderniji laserski projektor „The Premiere“ svojom velikom slikom donosi doživljaj gledanja filmova u kinu iz udobnosti kuće.

The Premiere je novi vrhunski dodatak nagrađivanom portfelju lifestyle proizvoda koji prevazilazi svako dosadašnje iskustvo prikaza – i to bez ekrana. The Premiere bit će dostupan krajem 2020. godine, počevši od SAD-a, Evrope, Koreje i drugih regija.

„Tokom posljednjih nekoliko mjeseci vidjeli smo da korisnici provode više vremena kod kuće i da se svakodnevni život nastavlja mijenjati. Televizor je postao središte zabave, fitness partner, saradnik i izvor vijesti. The Premiere redefiniše iskustvo kućnog kina s potpuno novim, kompaktnim dizajnom, 4K kvalitetom slike i snažnim zvukom za manje prostore.“, istakao je Jongsuk Chu, izvršni potpredsjednik odjela vizualnog prikaza tvrtke Samsung Electronics.

 

Tehnologija trostrukog lasera

 

Ovaj projektor biće dostupan u modelima od 130 i 120 inča – LSP9T i LSP7T koji laserskim pogonom projeltuju sliku 4K rezolucije.

The Premiere LSP9T je prvi svjetski projektor s HDR10+ sertifikatom, a opremljen je tehnologijom trostrukog lasera. Zahvaljujući ovoj inovativnoj tehnologiji, The Premiere isporučuje revolucionarni kontrast detalja koji dolazi do izražaja u prelazu iz svijetlih u tamne scene. Vrhunac svjetlosti ovog projektora doseže čak 2,800 ANSI lumena.

The Premiere je prvi projektor ove vrste ikad što pokazuje i Filmmaker Mode – jedinstvena opcija preko koje korisnici mogu uživati u filmovima upravo na način kako su reditelji to i zamislili, ističu iz Samsunga.

Oni još dodaju da je ovaj pametni projektor opremljen Samsung Smart TV platformom. Ona nam nudi streaming video aplikacija za multimedijski sadržaj uz mobilnu povezanost, kao što su Tap View i Mirroring.

„The Premiere krasi “sve-u-jednom” kompaktni dizajn koji štedi prostor, a savršeno se uklapa u mnoštvo različitih interijera.

S obzirom na to da je riječ o ultra-short-throw projektoru, The Premiere korisnici mogu postaviti tik uz zid, uz jednostavnu instalaciju. Vrhunski doživljaj kina garantuje moćno ozvučenje koje se sastoji od ugrađenih woofera i Acoustic Beam surround sistema. Isporučuje najbolje filmsko iskustvo na tržištu projektora te uklanja potrebu za većim dodatnim ozvučenjem u manjim prostorima“, zaključuju u Samsungu.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.