Tokom 2017. godine američke i međunarodne vlasti zatvorile su dark web prodavnicu AlphaBay koja se bavila prodajom opojnih sredstava, oružja, ukradenih identiteta i finansijskih informacija

 

Sada je moderator dark web internet prodavnice AlphaBay, Brajan Konor Herel, osuđen na zatvorsku kaznu od jedanaest godina.

Herel je za stranicu posredovao u 20.000 različitih sporova između prodavaca i kupaca, pazeći da se ne dese eventualne prevare. Platu je primao u bitkoinima, a pod dva različita pseudonima je postavljao objave.

Iako je preduzeo određene korake kako bi zaštitio svoj identitet, ključnim se pokazala racija policije u Bangkoku. To se desilo u vili osnivača internet-stranice AlphaBay, Aleksandra Kejzesa, gdje je pronađen nekiptovani laptop sa podacima o svim saradnicima. Inače, Kejzes je nedugo nakon hapšenja počinio samoubistvo u zatvoru na Tajlandu.

Herel je priznao svoju krivicu, a prijetilo mu je 20 godina zatvora, pa se može reći da je sada još i dobro prošao.

(OODA Loop)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.