Samsung je napravio vrlo posebnu verziju pametnog telefona Galaxy S20, specifično za vojsku i korišćenje u specijalnim vojnim operacijama

 

Porodica pametnih telefona Galaxy S20 dobila je novog člana, a on se zove Galaxy S20 TE (Tactical Edition). Riječ je o verziji pametnog telefona dizajniranog specijalno za američku vojsku, koji pogoni Android OS i koji se može integrisati s podacima koji stižu s vojnih dronova, radija i GPS-a.

Svaki aspekt Galaxy S20 TE dizajniran je za maksimalnu praktičnost pri upotrebi, a za razliku od civilne verzije, ovaj pametni telefon ima poboljšanu, dvostepensku zaštitu podataka i mogućnost komunikacije izvan mreže. Naravno, vojnici ga mogu koristiti bez skidanja svojih taktičkih rukavica.

Galaxy S20 TE baziran je na ranijoj verziji S9 taktičkog pametnog telefona, a iz Samsunga tvrde da je riječ o „velikom skoku naprijed u taktičkoj mobilnosti“.

Nova verzija testirana je na terenu, a iz Samsunga tvrde da je to „jedini uređaj koji ćete ikada trebati za planiranje i uvježbavanje misija, operacija i za svakodnevnu upotrebu“.

Taj mobilni telefon dostupan je isključivo u Sjedinjenim Američkim Državama, i to samo preko posebnih vojnih distributera. Dakle, civili mogu samo da maštaju o njemu.

(Business Insider)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.