Posljednje Windows 10 ažuriranje ukinulo je mogućnost za deaktivaciju Defender-a tako da ga sada više ne možemo ugasiti ako se za to ukaže potreba. Međutim, Microsoftov ugrađeni antivirusni softver trebalo da se uspava ukoliko detektuje da je instaliran neki drugi program za zaštitu od malvera i drugih pošasti.

Prije pomenutog ažuriranja korisnici su mogli ugasiti  Windows Defender na neodređeno vreme, te svojim potrebama prilagode DisableAntiSpyware ključ za registraciju, ali to više nije slučaj. Ističe se da ova opcija više nije neophodna, budući da se Defender sam isključuje ukoliko registruje prisustvo nekog drugog antivirus programa. Na ovaj način se osigurava da obični korisnici ne ostavljaju svoje računare na milost i nemilost virusima, budući da je internet opasno mjesto, te je sve više malicioznih kampanja i phishing mejlova.

Sa druge strane se ističe da su DisableAntiSpyware ionako uglavnom koristili administratori mreža i drugi iskusni korisnici, a najčešće zbog toga što je Defender bivao u konfliktu sa nekim programom koji se pokretao. Te udobnosti više nema, pa korisnicima ostaje da se nadaju da će se Defender gasiti ukoliko se odluče za neko drugo antivirus rješenje.

(PCpress via PCgamer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.