Legendarni Atari koji na tržište donosi hibrid. To je Atari VCS, mešavina PC-a i konzole koja za cilj ima spoj dva svijeta kao moderni gejming i video sistem za digitalnu zabavu

 

Atari VCS konzola će omogućiti korisnicima da uživaju u video igrama, kao i u ostalim elementima, poput uživanja u video sadržajima.

Atari VCS će donijeti Asterioids, Missile Command i sve ostale kultne Atari naslove. U planu su rimejk i remaster izdanja određenih. Veliki broj naslova, inače dostupnih za PC biti dostupan ovdje, pošto konzolu pokreće Windows 10 operativni sistem.

Ono što ovu konzolu čini hibridom, je i podrška za punu podršku miša i tastature kao periferija, pored džojstika i bežičnog kontrolera koji su kreirani za konzolu. Sve to će naravno doći sa određenom cijenom, koja će biti generalno viša od planiranih za PS5/XSX. Bazična verzija konzole koštaće 700 dolara, dok će paket sa džojstikom i bežičnim kontrolerom koštati 850$, piše play.co.rs.

Za obožavatelje retro dizajna, izgled konzole će biti glavna prodajna tačka. Ova Atari konzola izgleda kao da izlazi pred praznike 1986. godine. Konzola izgleda autentično i taj dizajn prate i njene preiferije, gdje kao da je budućnost iscrtana u 50 godina dugoj istoriji ove kompanije.

Ono što se nalazi u konzoli je za sada misterija, pošto nema zvanično otkrivenih specifikacija. Poznato je samo da su procesor i grafički čip proizvođača AMD, a da će smještajni kapacitet čini SSD i da postoje Wi-Fi i USB.

Atari VCS će se pojaviti takođe ove jeseni.

(Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.