Američki predsjednik Donald Tramp je otvorio račun na Triller-u, aplikaciji za dijeljenje kratkih video snimaka

 

Triller je najveći konkurent “spornom” kineskom TikToku. Zanimljiv je termin kad Tramp otvara račun na Triller-u, jer dolazi u vrijeme kada Sjedinjene Američke Države razmatraju zabranu TikToka.

Trampov račun na Triller-u možete pronaći pod adresom @donaldjtrump. Do sada ima nešto više od 3.500 pratilaca, a njegov uvodni video je u kratkom vremenskom razdoblju pregledan više od 600.000 puta.

U tom kratkom filmu prikazani su presjeci Trampovog predsjedovanja Sjedinjenim Američkim Državama kao i audio snimka u kojoj govori: “Ja sam tehnološki profesionalac. Niko to ne može da učini poput mene!”

Druga dva objavljena videa su usmjerena prema Joeu Bidenu, demokratskom predsjedničkom kandidatu – prvi govori da “Joe Biden nema pojma”, a drugi ga jednostavno ismijava.

U posljednjih nekoliko tjedana otkako je Trampova administracija najavila zabranu TikToka u SAD-u, Triller je doživio veliki napredak i bilježi više od 700.000 preuzimanja u proteklih mjesec dana. Čini se da su Amerikanci našli alternativu TikToku.

Triller je pokrenut 2015. godine, čak dvije godine prije TikToka. Suvlasnik aplikacije Ryan Kavanaugh rekao je za CNBC da je “Triller odrasla verzija TikToka sa malo ozbiljnijim sadržajem”.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.