Samsung je danas objavio da je napravio „poboljšanja“ kako bi zaštitio ekran Galaxy Fold-a i da ga uskoro možemo očekivati u prodaji. Četiri mjeseca nakon što je kompanija odgodila lansiranje telefona u maloprodaji, Samsung sada kaže da će Galaxy Fold biti dostupan za kupovinu u septembru, tačan datum nisu naveli. Samsung je potvrdio da će cijena Galaxy Fold telefona ostati ista kao i prije, „tričavih“ $1.980.

Evo šta Samsung kaže da se promenio na novoj verziji Galaxy Fold-a:

Gornji zaštitni sloj Infinity Flex Display-a je proširen izvan okvira, što ga čini očiglednim da je sastavni dio strukture ekrana i nije namijenjen za uklanjanje.

Galaxy Fold sadrži dodatna pojačanja kako bi se uređaj bolje zaštitio od vanjskih čestica, a da pritom zadrži svoje iskustvo sklapanja.

Gornji i donji dio područja šarki su ojačani sa novim dodatnim zaštitnim kapama. Dodatni metalni slojevi ispod Infinity Flex Display-a su uključeni kako bi pojačali zaštitu ekrana. Prostor između zgloba i tijela Galaxy Fold-a je smanjen.

Proširenje “zaštitnog sloja” je možda najvažnija stvar koju je Samsung mogao da uradi, jer su mnogi recenzenti mislili da je to zaštitnik ekrana i pokušao je da ga oljušti, oštećujući ekran.

„Dodatna pojačanja“ za zaštitu od „spoljašnjih čestica“.

Originalni Galaxy Fold skoro je stigao na tržište, ali testne jedinice počele su razvijati ozbiljne hardverske probleme gotovo odmah. Neki kritičari su skinuli zaštitni film koji je trebao biti trajan, oštećujući panel. Kod nekih je originalna jedinica ipak razvila pokvareni ekran – verovatno zato što su ostaci ušli ispod šarke. Bio je to katastrofalan rezultat za uređaj koji je podijeljen veoma malom broju recenzenata – tako visok procenat njih je naišao na probleme, ne zna se šta bi se dogodilo da je Samsung objavio telefon široj javnosti.

Zato je, suočen sa višestrukim, visokoprofilisanim izveštajima o problemima, Samsung zvanično odložio lansiranje uređaja i otkazao pretplate. To je bilo 22. aprila, kada je kompanija obećala da će istražiti i riješiti probleme sa ekranom. Mjeseci u međuvremenu takođe nisu bili bez drame. Samsung je zatražio od iFixit-a da povuče podatke sa interneta, provajderi su bili u stanju da shvate situaciju, a Samsung-ov CEO je stalno nagovještavao da će na kraju sve ispasti dobro.

(ITmixer / TheVerge)

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.