Samsung Neo QLED podiže izvrsnost na nove visine sa nenadmašnim kvalitetom slike i zvuka koji je u svojoj klasi, dok nova linija Samsung OLED televizora dolazi sa AMD-ovim FreeSinc Premium Pro sertifikatom za vrhunsko iskustvo igranja

 

Na virtuelnom događaju Unbox & Discover 2023, Samsung Electronics je predstavio najnovije Neo QLED i OLED modele televizora i nova iskustva sa ekranima koji demonstriraju svoju viziju „Ekrani svuda, ekrani za sve“.

 

Samsung OLED TV

 

Samsung je na vrhu svjetskog TV tržišta već 17 godina zaredom, što je svjedočanstvo njegove stalne posvećenosti pružanju superiornog iskustva gledanja i dizajna usmjerenog na korisnika. Nova linija Samsung OLED televizora za 2023. donosi pregršt naprednih audiovizuelnih funkcija.

Opremljeni su Quantum Dot tehnologijom, koja pruža odlično iskustvo na ekranu i prikaz tamno crnih i čisto bijelih boja, kao i živopisan prikaz drugih nijansi. Neural Quantum 4K procesor upotpunjuje glavne prednosti OLED tehnologije.

Radi se o procesima koji dodatno poboljšavaju osvjetljenost, boje, kontraste i pružaju neviđenu posvećenost detaljima, dok 4K AI Upscaling tehnologija obezbjeđuje gledanje sadržaja u 4K rezoluciji.

Dolby Atmos tehnologija obezbjeđuje besprekorno čist zvuk, prikazujući svaki detalj sa neuporedivom jasnoćom i dubinom.

Takođe, Samsung OLED TV dolazi sa AMD-ovim FreeSinc Premium Pro sertifikatom za vrhunsko iskustvo igranja. Uz moćnu tehnologiju, novi Samsung OLED televizori imaju diskretan LaserSlim dizajn sa ultra tankim okvirom za maksimalnu eleganciju.

 

Samsung Neo QLED

 

Za vrhunsko bioskopsko iskustvo na velikom ekranu, nova linija Samsung Neo QLED televizora uključuje Quantum Matrix Pro tehnologiju koja donosi poboljšani kvalitet slike. Korišćenjem inovativnih Quantum Mini LED lampi sa 14-bitnom obradom i vještačkom inteligencijom, kontroliše se izvor svjetlosti, ali i poboljšava jasnoća i kontrast crne boje.

Takođe, ove televizore pokreće moćni Neural Quantum 8K procesor koji koristi vještačku inteligenciju da obezbjedi vrhunsko 8K iskustvo u kući. Ovaj procesor ima 64 nezavisne AI mreže, od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitet prikaza kako bi dodala dubinu i oštrinu.

Takođe, Neo QLED 8K televizore karakteriše Infinity Screen i Infinity One dizajn, koji se svojim minimalističkim okvirima, tankim profilom i ravnim leđima savršeno uklapa u svaki enterijer, bez obzira na veličinu prostora.

 

SmartThings platforma

 

Izuzetna prednost je to što su Samsung televizori povezani na SmartThings platformu, koja omogućava lako povezivanje uređaja u kući, omogućavajući korisnicima pristup velikom, otvorenom ekosistemu od trenutka kada otpakuju novi uređaj.

Uz pomoć Home Connectivity Alliance, SmartThings platforma je kompatibilna sa različitim brendovima uređaja, omogućavajući postojećim uređajima da se lako povežu sa novim.

Zajedno sa novim korisničkim iskustvima sa premium ekranima, događaj Unbox & Discover predstavlja Samsungov napredak ka ciljevima održivosti. Samsung radi na stvaranju životnog ciklusa proizvoda manje štetnog po životnu sredinu.

 

SolarCell daljinski upravljač

 

Novi daljinski upravljač treće generacije SolarCell dolazi potpuno bez baterija i može se puniti putem radio frekvencija od 2,4 GHz, crpeći energiju iz signala koje emituju kućni Wi-Fi ruteri i smanjujući potrebu za baterijama za jednokratnu upotrebu.

Korisnici takođe mogu da aktiviraju AI Energy Mode sa svog telefona ili TV-a, omogućavajući im da nadgledaju i kontrolišu svoju potrošnju energije i navike.

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED i OLED televizora u regionu biće dostupni u drugoj polovini aprila. Neo QLED TV će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 1.899 evra. Kad je riječ o Samsung OLED TV biće dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.099 evra. Trenutno ih možete naručiti unaprijed i dobiti odabrane Galaxy A ili S serije uređaja na poklon.

(Samsung)