Samsung je predstavio još jedan uređaj s fleksibilnim ekranom – ovaj put je to preklopni Galaxy Z Flip

 

Iako se o Samsung Galaxy Z Flip preklopnom telefonu gotovo znalo sve i prije službenog predstavljanja, ipak su uspjeli da sakriju neke sitnice s kojima su iznenadili okupljene na Galaxy Unpacked 2020 događanju u San Franciscu.

Tako je najviše zanimanja, logično, izazvalo je staklo koje je Samsung koristio za ekran na novom uređaju. Galaxy Z Flip ima Infinity Flex ekran izrađen od specijalnog Ultra Thin stakla (UTG), a unutrašnja kamera u ravni ekrana, bez otvora i drugih smetnji omogućava korisnicima da uživaju u omiljenim sadržajima, po prvi put u odnosu 21.9:9.

Ohrabreni smo pozitivnim reakcijama na Galaxy Fold, a naš idući korak je Galaxy Flip Z. Pri kreiranju preklopne kategorije korisnicima nastojimo predstaviti novi oblik, ekran i ono najvažnije – novu vrstu mobilnog iskustva. Zahvaljujući jedinstvenom preklopnom dizajnu i korisničkom iskustvu, upravo Galaxy Z Flip, redefiniše postojeće mogućnosti mobilnih uređaja, rekao je TM Roh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije tvrtke Samsung Electronics.

Nova šarka ima dualni CAM mehanizam koje čini svako otvaranje i zatvaranje stabilno i jednostavno, a uređaj može ostati otvoren pod različitim uglovima, poput ekrana laptopa.

Takođe, Hideaway Hinge sistem integriše i novu Samsung tehnologiju čišćenja, koja koristi inovativna najlonska vlakna za čuvanje uređaja od prljavštine i prašine.

Kada je Galaxy Z Flip otvoren pruža mogućnost kreiranja selfija uz znatno širu sliku, učestvovanja u nesvakidašnjim video razgovorima uz Google Duo i sve to bez upotrebe ruku. Kada je otvoren, ekran uređaja se automatski dijeli na dva ekrana veličine 4 inča, što omogućuje gledanje fotografija ili video sadržaja na gornjoj polovini i njihovog upravljanja na donjoj.

Zbog svog dizajna, Galaxy Z Flip stoji samostalno tako da omogućuje snimanje i fotografisanje u pokretu – od grupnih fotografija s podešenim vremenom, do živopisnih noćnih snimaka, bez upotrebe blica.

Kreiranje sadržaja za društvene mreže znatno je olakšano i to zahvaljujući snimanju videa u omjeru 16:9, iz različitih uglova, bez upotrebe ruku ili stativa.

Dovoljno je samo otvoriti telefon i staviti ga na ravnu površinu kako biste snimili Night Hyperlapse videa ili živopisne snimke pri slabom svjetlu, uz noćni način rada.

https://www.youtube.com/watch?v=vF7gnuYN3fo

 

Dvostruka baterija koja omogućava više energije

 

Bez obzira na to da li je telefon zatvoren ili otvoren, nijedna poruka, poziv ili podsjetnik neće proći neopaženo. Samo jednim pogledom na ekran možete provjeriti datum, vrijeme, status baterije ili odgovoriti na poziv i pregledati poruke, čak i onda kada je telefon zaklopljen. Zahvaljujući opciji Multi-Window Tray više nije nemoguće raditi nekoliko stvari istovremeno.

Galaxy Z Flip korisnicima pruža priliku da uživaju u raznovrsnim opcijama kamere, poput Live Focus i funkcije superstabilnosti te snimanja videa u 4K formatu.

Ovaj pametni telefon karakterizuje optimizovani sistem sa dvostrukom baterijom koji omogućava više energije, bez zauzimanja dodatnog prostora. Osim brzog bežičnog i ožičenog punjenja, uz specijalnu opciju Wireless PowerShare moguće je bežično napuniti Galaxy Buds slušalice, Galaxy Watch ili čak prijateljev uređaj.

Galaxy Z Flip bit će dostupan u određenim zemljama od 28. februara 2020. i to u ogledalo crnoj i ogledalo ljubičastoj nijansi te zlatnoj boji po cijeni od 1380 dolara.

(Zimo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.