Na sajmu video igara PC Gaming Show Samsung je predstavio svoj novi 27-inčni CRG5 (C27RG5) 240Hz monitor, namijenjen ljubiteljima video igara.

Ovaj gejmerski monitor donosi osvježavanje ekrana od 240Hz i kompatibilnost sa NVIDIA G-SYNC tehnologijom što je moćna kombinacija neprikosnovenog kvaliteta slike i brzine potrebne za intenzivne video igre.

CRG5 ima zakrivljenost ekrana od 1500R, a u kombinaciji sa brzinom osvježavanja preko 240 Hz RapidCurve tehnologija eliminiše kašnjenje slike u potpunosti na ekranu.

Posjeduje potvrdu kompanije NVIDIA da ispunjava sve zahtjeve za kvalitet slike za kompatibilnost sa G-SYNC tehnologijom, a donosi neometano igranje igara bez cepanja slike i sa niskom latencijom tokom bilo koje scene u igri, a sve to u 1920×1080 rezoluciji.

Ovaj monitor nudi dublje crne i svetlije bijele boje sa kontrastnim odnosom od 3000:1, čime obezbjeđuje prikazivanje najfinijih detalja, čak i u najsvjetljiim i najtamnijim scenama određene igre.

CRG5 ima zakrivljeni ekran sa panelima sa vertikalnim poravnavanjem. Igrači mogu da odaberu neku od prethodno programiranih kombinacija podešavanja za bilo koji žanr video igara sa digitalnog menija na ekranu, a za naprednija podešavanja prema ličnom nahođenju, korisnici mogu da kreiraju do tri odvojena profila.

 

Za hard-core gejmere sa dubljim džepom

 

Dio linije inovativnih zakrivljenih gejmerskih monitora čini i novi revolucionarni CRG9 od 49 inča koji dodatno pojačava uranjanje igrača u igru, oživljavajući do sada skrivene boje i detalje pomoću super-ultra širokog gaming monitora s omjerom stranica 32: 9, dramatičog 1800R zakrivljenog zaslona i HDR1000. Dual QHD zaslon (5120×1440) iskorištava revolucionarnu tehnologiju Quantum dot za iznimno širok raspon precizne reprodukcije boja, tako da svaka igra izgleda stvarno.

CRG5  će biti dostupan širom svijeta od septembra 2019. godine.

 

 

(IT-mixer)