Samsung je pokrenuo uvođenje Androida 14 sa ažuriranjima One UI 6, a prateći trend iz prethodne godine, očekuje se da će ovaj proces brzo pokriti brojne modele u roku od nekoliko sedmica.

Ažuriranje Androida 14 je već stiglo do porodica S23 i S22, a zamah se nastavlja s dodatnim uređajima koji se pridružuju popisu. Galaxy A54, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Z Fold 5 sada su u redu za najnovije ažuriranje.

Ažuriranje za Galaxy A54 u početku stiže do AT&T korisnika u Sjedinjenim Državama. S druge strane, Verizon prednjači za Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5 na američkom tržištu. Čini se da predstavljanje Galaxy S23 FE ima više globalnog dosega, ali je trenutno ograničeno na modele koji sadrže Samsungov Exynos SoC. Korisnici sa američkim modelom opremljenim Snapdragon 8 Gen 1 možda će morati malo duže pričekati.

Kako ova ažuriranja postanu dostupna na različitim operaterima iu različitim zemljama, očekuje se da će u kratkom periodu doći do svih operatera i otključanih jedinica širom svijeta. Iako uvođenje može biti postupno, nema potrebe za brigom ako još niste primili obavještenje – ažuriranje je na putu i trebalo bi uskoro stići.

(IT mixer)