Samsung očajnički želi da izda prvi pametni telefon bez dugmadi, a to bi mogao učiniti i s Galaxy S11

Samsung Galaxy S11 mogao bi biti prvi pametni telefon tvrtke bez dugmadi, prema pouzdanim insajderskim informacijama Ice Universe.

To znači da neće imati tipke za zvuk i da neće imati tipke za uključivanje. Umjesto toga, telefon će se oslanjati na mješavinu pokreta i pritiska kako bi odredio što korisnik želi da napravi.

Na primjer, dug i čvrst pritisak na desnoj strani okvira mogao bi probuditi uređaj; dok klizanje prema dolje lijevo može prilagoditi zvuk (povećavajući se i smanjivajući prema dolje).

Ovo nije prvi put da je Samsung istraživao mogućnosti pametnog telefona bez dugmadi. Relevantni izvori Ice Universe su još u lipnju otkrili da su Galaxy Note 10 i Galaxy Note 10 Plus započeli život bez hardverskih dugmadi.

Međutim, oba uređaja nisu prošla strog proces ispitivanja kompanije, što je rezultovalo time da se futuristički prototipovi ukinu u korist rezervnog modela s hardverskim tipkama.

Ice Universe je također otkrio da će Samsung Galaxy S11 biti značajno poboljšanje u odnosu na trenutni Samsung Galaxy S10, napominjući da Samsung tretira novi flagship telefon kao “novi početak”.

Kao takav, uređaj bi mogao imati novi radikalni dizajn (čemu pridonosi i dizajn bez dugmadi), poboljšani Exynos procesor, skladištenje koje radi na velikim brzinama, fantastičnu kameru i dugotrajnu bateriju.

Pogledajte još: Samsung Galaxy Fold će podržavati više stotina aplikacija

Novi Galaxy S11, navodno će biti ažuriran i s AI, ali karakteristike koje će novi Galaxy S11 donijeti na tržište još su javnosti nepoznate, i moraćemo pričekati još neko vrijeme.

Samsung također radi i na karakteristici sličnoj koju je Apple implementovao u iPhone 11 tkzv. Deep Fusion za svoju kameru u novom Galaxyju S11.

Ice Universe kaže da Samsungov engine radi na “sličan” način kao Appleov Deep Fusion, tako da će koristiti pregršt slika pri različitim ekspozicijama kako bi zabilježio sve boje i detalje na sceni, a zatim bi ih pomoću mašinskog učenja spajaozajedno kako bi stvorili završnu sliku koja je puno živopisnija nego što bi to bio običan snimak.

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.