Samsung je zvanično predstavio svoj 32-inčni Smart Monitor M8 koji je prvobitno najavljen na CES 2022. Ovo je 4K (3,840 x 2,160px) rezolucije VA tipa LCD sa omjerom 16:9 i brzinom osvježavanja od 60Hz. Panel je kompatibilan sa HDR10+ i pokriva 99% sRGB spektra boja.

Takođe dobijate ugrađeni AirPlay 2, bežičnu podršku za Samsung DeX kao i funkciju daljinskog pristupa računaru. Ugrađena su dva zvučnika od 5W, a Samsung takođe donosi odvojivu SlimFit kameru od 1080p sa funkcijom nagiba.

Samsung Smart Monitor M8
Samsung Smart Monitor M8

Smart Monitor M8 pokreće Tizen OS i može djelovati kao kontrolni HUB za sve vaše pametne kućne uređaje. I/O se sastoji od jednog mikro HDMI porta i dva USB-C porta. Također dobijate Wi-Fi 5 i Bluetooth 4.2 bežično povezivanje i 65W USB-C izlaz za napajanje povezanih telefona i laptopa.

Monitor je težak 9,4 kg i dolazi u toploj beloj, Sunset Pink, Daylight Blue i Spring Green bojama. M8 će se prodavati po ceni od 729 USD sa SlimFit kamerom u paketu.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.