Samsung je danas otkrio tri nova modela svoje linije monitora za 2022. Svi oni bi trebali biti zvanično predstavljeni tokom CES 2022 od 5. do 8. januara u Las Vegasu.

Prvi od ovih novih monitora je Samsung Odyssey Neo G8. Ovo je 32-inčni ekran s prvim 4K 240Hz panelom na svijetu. Takođe ima zakrivljenost od 1000R i Quantum Mini LED pozadinsko osvetljenje.

Mini LED sistem pozadinskog osvetljenja koristi jedinice koje su 1/40 veličine konvencionalnih LED jedinica. Sa Samsungovim Quantum Matrix i Quantum HDR 2000 tehnologijama, ekran može postići do 2000 nita vrhunske svjetline u HDR sadržaju uz podešavanje pozadinskog osvjetljenja od 4096 koraka.

Monitor takođe podržava dva HDMI 2.1 porta i jedan DisplayPort 1.4 konektor. Funkcija Auto Source Switch+ će automatski promijeniti izvore kada se povezani uređaj uključi. Funkcija CoreSync prilagođava RGB osvetljenje na poleđini monitora tako da odgovara sadržaju ekrana.

Samsung Smart Mnoitor M8
Samsung Smart Mnoitor M8

Sljedeći model je Smart Monitor M8, koji ima web kameru koja radi sa ugrađenom aplikacijom Google Duo. Monitor također dolazi s unaprijed instaliranim aplikacijama za usluge striminga, što vam omogućava da koristite monitor kao pametni TV bez potrebe za povezivanjem na izvorni uređaj. Poseduje 32-inčni panel sa UHD rezolucijom, a takođe dobijate i bežični daljinski upravljač, sličan onima koje dobijate sa Samsung televizorima.

Samsung UHD Monitor S8
Samsung UHD Monitor S8

Na kraju, tu je Samsung S8, koji je dizajniran za kreiranje sadržaja. Dolazi u veličinama od 32 inča i 27 inča sa UHD rezolucijom i prvi je monitor na svijetu koji je sertifikovan kao bez odsjaja od strane Underwriters Laboratories.

S8 ima 98% pokrivenosti DCI-P3 prostora boja, VESA DisplayHDR 600 certifikat (samo 32 inča) i podršku za žičani LAN. Poseduje USB-C povezivanje i može se povezati na podržane laptop računare za slanje video i audio signala na monitor i Ethernet podatke i 90W snage sa monitora na laptop.

Monitori bi trebali biti lansirani u prvoj polovini 2022. Više informacija će biti otkriveno tokom CES 2022.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.