Sajt Have I Been Pwned u svoju bazu dodao skoro pola miliona naloga ukradenih RedLine malverom

 

Servis za provjeru obaveštenja o hakovanju i probijanju servisa/naloga korisnika, sada omogućava da se provjeri da li je vaš imejl jedan od 441.000 naloga ukradenih tokom kampanje sa RedLine malverom.

RedLine je trenutno najrasprostranjeniji malver za krađu informacija, a distribuira se preko fišing kampanja sa malicioznim dokumentima, preko YouTube prevara i kroz sajtove sa warez/crack fajlovima.

Nakon što se instalira, RedLine malver pokušava da ukrade kolačiće, kredencijale, kreditne kartice informacije koje se automatski popunjavaju u internet pregledačima.

Takođe, maliciozni program krade i podatke iz VPN I FTP klijenata, novčanike sa kriptovalutama i može da preuzima softver i izvršava komande na zaraženim računarima.

RedLine podaci, koji sadrže 441.557 jedinstvenih imejl adresa, su navodno ukradeni od strane LastPass korisnika. Sada su dodati u Have I Been Pwned bazu, kako bi korisnici znali da li su izloženi opasnosti.

Nažalost, ukoliko je korisnikova imejl adresa izlistana u RedLine malver logovima, nije dovoljno da se samo promijeni lozinka za povezani nalog.

Korisnici će morati da promijene sve lozinke koje se nalaze na njihovim uređajima, uključujući korporativne VPN i imejl naloge i druge lične naloge.

Na kraju, ukoliko je korisnikov imejl izlistan kao deo RedLine baze, potrebno je da skenira svoj računar antivirus softverom, kako bi se pronašao i uklonio instalirani malver.

(BleepingComputer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.