CES je događaj koji se prati ako volite pratiti vijesti o tehnologiji i volite vidjeti sva nova dostignuća u tehnologiji. To je mjesto gdje kompanije predstavljaju svoje najnovije proizvode i tehnološka dostignuća, kao i koncepte izvan ovog svijeta nad kojima možemo sliniti.

Tokom 2022. godine održavaće se neki događaji uživo za one koji se nadaju da će vidjeti, a možda čak i dodirnuti i doživjeti neke od ovih tehnoloških izloga u stvarnom životu. Postoji i mnogo virtuelnih događaja, uključujući i glavnog sponzora CES 2022, Lenovo.  Možete pratiti Lenovo CES najave na zvaničnom Lenovo CES 2022 portalu i na Twitteru uz #LenovoCES hashtag kao i na Facebook, Instagram i Youtube.

Uz to, ako se pitate šta se sprema za CES 2022, evo sažetka onoga što biste mogli očekivati ​​od jedne od najvećih tehnoloških izložbi na svijetu koja bi trenutno trebala trajati od 5. januara do 8. januara 2022.

 

Automobili

 

Svake godine na CES-u vidimo da proizvođači automobila pokazuju svoje najnovije modele automobila. S obzirom na to da vidimo sve veći fokus na električne automobile i automobile sa samovozećim mogućnostima, očekujemo da ćemo vidjeti neke primjere napretka koje su proizvođači automobila napravili u tom polju.

CES je također mjesto gdje neki proizvođači automobila pokazuju koncepte o tome kako zamišljaju da će automobili izgledati u budućnosti, u rasponu od konceptualne tehnologije do konceptnog dizajna, što bi se sve trebalo pokazati prilično zanimljivim i uzbudljivim ako volite automobile.

 

TV prijemnici i displeji

 

Bez greške, skoro svaki CES događaj vidi kompanije kao što su Samsung, LG, Sony i Panasonic (da spomenemo samo neke) koje pokazuju svoja najnovija dostignuća u tehnologiji displeja. Ono što je zanimljivo je da se tokom godina dosta ovih koncepata zapravo pretočilo u stvarnost.

Uzmimo za primjer fleksibilne ekrane koji su bili divlji koncept kada su prvi put predstavljeni, ali su od tada rezultirali telefonima s ekranima koji se mogu sklopiti, televizorima s ekranima koji se mogu namotati i sakriti kada se ne koriste i još mnogo toga. Vjerovatno možemo očekivati ​​i da vidimo ekrane koji su još tanji nego ikad, sposobni da proizvode živopisnije boje, energetski efikasnije itd.

 

Sistemi za kućnu zabavu

 

Ako tražite novi set zvučnika koji će ići uz vaš potpuno novi TV, CES vas sigurno neće razočarati. Vidjeli smo kako mnoge kompanije lansiraju nove sisteme zvučnika i sisteme za kućnu zabavu na CES-u, a CES 2022 ne bi trebao biti previše drugačiji. Ako ništa drugo, očekujemo da ćemo vidjeti više pametnih zvučnika od tradicionalnijih proizvođača zvučnika.

Govorimo o zvučnicima koji dolaze s digitalnim asistentima ugrađenim u njih, kao što su Amazonov Alexa i Google Assistant. Također očekujemo da ćemo vidjeti više bežičnih zvučnika koji će podržavati funkcije poput direktnog striminga ili mogućnost bežične reprodukcije pomoću protokola kao što je Appleov AirPlay 2.

Nemojte se iznenaditi ako vidimo i poplavu najava proizvođača slušalica koji su željni da pokažu svoju najnoviju prenosnu audio tehnologiju.

 

Smart Home

 

Gedžeti za pametne kuće također su još jedan popularan žanr na CES-u, posebno sa svijetom koji postaje sve povezaniji. U prošlosti smo vidjeli sve vrste pametnih uređaja lansiranih na CES-u, počevši od pametnih kućnih aparata poput pećnica koje se mogu kontrolirati pomoću vašeg pametnog telefona ili pametnog zvučnika, kućnih sigurnosnih kamera, pametnih toaleta, frižidera koji vas mogu podsjetiti da kupite hranu kada pri kraju, video zvona na vratima, pametno osvjetljenje i još mnogo toga.

 

Digitalno zdravlje

 

Također donekle labavo povezan s pametnim kućama, digitalni zdravstveni prostor je također onaj na koji treba paziti. U prošlosti smo viđali uređaje poput pametnih prostirki za kupatilo koje vas mogu izvagai i pomoći vam da pratite svoju težinu.

Vidjeli smo i sprave poput pametnih četkica za zube koje vam mogu pomoći da perete zube efikasnije, a također i igrivosti procesa kako bi djeca bila željnija da održavaju svoje zube čistima.

Ne bismo se iznenadili kada bi kompanije također najavile nove nosive uređaje i fitnes trackere dizajnirane da vas održavaju u formi.

 

Kompjuteri

 

Šta bi bio CES bez novih kompjutera, zar ne? Ako se radujete novim desktop računarima i laptopima koje pokreće Intelova nova 12. generacija Core procesora, ali i MediaTek i Qualcomm PC čipovi. CES je mjesto gdje mnoge kompanije koriste priliku da otkriju nove kompjuterske sisteme koji će na kraju biti objavljeni tokom cijele godine.

Očekujemo da ćemo vidjeti nove laptope od uobičajenih osumnjičenih kao što su Lenovo, Dell, Acer, ASUS, Samsung i LG, i još mnogo toga, pa bilo da tražite jeftin i prenosiv laptop, ili desktop sistem za posao i školu, ili moćne opreme za igre, za svakoga bi trebalo biti ponešto.

 

Pametni telefoni i tableti

 

Iako je MWC vjerovatno najbolje mjesto za proizvođače pametnih telefona da najave nove mobilne uređaje, neki koriste priliku na CES-u da otkriju neke nadolazeće mobilne uređaje. Neki bi čak mogli koristiti CES da otkriju koncepte na kojima rade, od kojih bi neki na kraju mogli postati stvarnost.

 

 

Da zaključimo

 

CES 2022 će biti prvi događaj uživo koji će se održati nakon što su organizatori na neki način napravili pauzu ranije ove godine. Ako planirate prisustvovati samom događaju, imaćete mnogo stvari za vidjeti, dodirnuti i doživjeti, ali ako ne prisustvujete, ne brinite jer ćemo vam pružiti pokrivenost o nekim od najboljih i najbolje stvari koje će biti predstavljeni na izložbi, pa ostanite sa nama!

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.