Prevaranti na WhatsApp-u su uvijek ljubazni i naoko nemarno u razgovor uključe lična pitanja, a sve kako biste ih s vremenom dodali u svoje kontakte

 

Kad se prevaranti dokopaju vašeg telefonskog broja, preko WhatsApp-a pošalju ljubazno pitanje o kome je riječ, uz napomenu kako broj imaju među kontaktima, ali bez imena.

Kad vam prevaranti pošalju poruku na WhatsApp uvijek su ljubazni i nemametljivo u razgovor uključe pitanja o vašim godinama, zaposlenju. To čine sa namjerom da ih vremenom dodate u svoje kontakte, piše WABetaInfo.

Metoda vrlo stara, ali nažalost i efikasna. Prevaranti će se podataka o vama potom dokopati i sa javnih profila, a idući korak im je – ucjena.

Ucijeniće vas tako što će vam zaprijetiti, ako ne platite, podijeliće osjetljive informacije koje imaju o vama, bile one istinite ili lažne.

 

Kako da se zašitite od prevaranata?

 

Uvijek ignorišite nepoznate brojeve na WhatsApp-u i ne dijelite s njima lične podatke.

Takođe, broj koji vas je kontaktirao možete da prijavite WhatsAppu, kao i određena poruka.

Na kraju, budite sigurni da ste bezbjednosne postavke odredili na način da vašu fotografiju, status i aktivnost vide samo ljudi među kontaktima.

Ako se stvari otmu kontroli, policija je ta koja će prevarante najefikasnije da lociraju.

(WABetaInfo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.