Moderatorka je odlučila da tuži TikTok jer tvrdi da je svjedočila scenama zlostavljanja djece i životinja, fotografijama i snimcima seksualnih napada, kanibalizma, masovnih pucnjava…

 

O sadržaju kakvom su izložene osobe koje nadgledaju objave, fotografije i video zapise kakvi se objavljuju na društvenim mrežama već se puno pisao, a jedna je moderatorka TikToka zbog toga što je odlučila podići tužbu protiv ove društvene mreže i kompanije u čijem je vlasništvu TikTok, BiteDance.

Moderatorka Candie Frazier na TikToku je dvanaest sati dnevno pregledavala sadržaj na toj mreži, a sa kakvim se stvarima susrela opisala je u tužbi. Po njoj, ona je bila izložena grafičkom i video sadržaju koji je uključivao seksualne napade, kanibalizam, genocid, masovne pucnjave, zlostavljanje djece i životinja itd.

Takođe, s obzirom na to da je morala pregledati veliku količinu sadržaja, u isto vreme je morala da gleda i po deset video zapisa.

Jasno je kako na takve stvari niko ne može ostati imun pa Frejzer tvrdi da zbog svog posla sada pati od „značajne psihološke traume” koja uključuje anksioznost, depresiju i PTSP.

U tužbi tvrdi da kompanija, koja inače promoviše radno okruženje u kojem posvećuje pažnju i brigu svojim zaposlenima, nije zaštitila njeno mentalno zdravlje nakon što je konstantno bilo izloženo navedenom sadržaju.

Popularnost ove društvene mreže raste iz mjeseca u mjesec, povećan broj korisnika vjerovatno je pripomogla i pandemija.

U septembru ove godine iz TikToka su objavili da je broj njihovih korisnika premašio milijardu, dok je ove nedjelje kompanija Cloudflare objavila da je TikTok postao najpopularnija internet stranica koja je po prometu nadmašila čak i Google.

(BBC)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.