Ako ste korisnik Telegrama koji smatra da usluga još uvijek malo kasni u poređenju s drugim uslugama, možda će vas zanimati najnovije ažuriranje aplikacije. Programeri koji stoje iza aplikacije uspjeli su izbaciti jedno posljednje ažuriranje prije kraja 2021. godine i ono donosi mnoštvo novih funkcija u aplikaciju.

Ovo uključuje reakcije, koje omogućavaju korisnicima da prilože emoji s porukama koje su primili, slično reakcijama koje možete pronaći na Facebook Messengeru i Apple iMessageu. Tu je i nova funkcija spojlera gdje ljudi mogu razgovarati o stvarima u grupnom ćaskanju, kao što su filmovi, a da tekst bude skriven.

To znači da korisnici mogu bezbjedno razgovarati o temama i ako neko drugi u grupi nije pogledao film, neće dobiti nikakve spojlere osim ako ga ne dodirnu kako bi ga otkrili. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Telegram također uvodi funkciju prevođenja. Ovo će vam omogućiti da razgovarate s ljudima na drugim jezicima i da vam se to prevede unutar aplikacije.

Postoje i druge aplikacije poput WeChat-a koje već podržavaju prevod, tako da ovo nije ništa novo, ali kao što smo rekli, za one koji koriste Telegram kao svakodnevni pokretač za razmjenu poruka, ova ažuriranja su vjerojatno dobrodošla.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.