Ogroman kapacitet skladištenja novih Seagate HAMR HDD-ova predstavlja revoluciju na tržištu skladištenja podataka. S obzirom da se predviđa da će gustina skladišta eksponencijalno rasti, dobavljači skladišta u cloud-u više neće morati da se nose s teretom čestih zamjena tvrdog diska. Ovo bi moglo dovesti do ogromnih ušteda na duge staze, jer manje zamjene tvrdog diska znači manje troškova za pružatelje usluga u cloud-u.

Seagateovi HAMR HDD-ovi bi se takođe mogli pokazati kao blagodat za rješenja za skladištenje podataka u preduzećima. Omogućujući povećanu gustinu skladištenja, HAMR HDD-ovi bi mogli omogućiti preduzećima da smanje svoju ukupnu infrastrukturu za skladištenje podataka. Ovo bi moglo otvoriti širok spektar mogućnosti za skladištenje podataka, uključujući skladištenje ogromnih količina podataka koje bi ranije bile nemoguće.

Potencijalne primjene Seagateovih HAMR HDD-ova su ogromne. Odluka kompanije da pokrene isporuku svojih pionirskih HAMR tvrdih diskova u vrijeme kada njena prodaja zaostaje svjedoči o njenoj posvećenosti pružanju inovativnih rješenja za industriju skladištenja podataka. Ostaje da se vidi da li će Seagate moći da iskoristi svoju HAMR tehnologiju i preokrene svoje bogatstvo.

Seagate je preuzeo inicijativu da isporuči svoje revolucionarne hard diskove sa magnetnim snimanjem uz pomoć toplote (HAMR), koji imaju kapacitet skladištenja koji prelazi 30 terabajta. Ovo predstavlja veliku prekretnicu za kompaniju, koja već neko vrijeme radi na ovoj tehnologiji. Kao dio Seagate Corvault sistemskih rješenja, očekuje se da će ovi vrhunski HDD-ovi povećati prodaju tokom tekućeg kvartala.

Sve u svemu, Seagateovi HAMR HDD-ovi mogli bi biti velika prekretnica u industriji skladištenja podataka, a kompanija je na čelu ove tehnologije. Ostaje da se vidi da li će Seagate moći da iskoristi svoju HAMR tehnologiju i preokrene svoje bogatstvo. Ipak, isporuka njenih pionirskih HAMR tvrdih diskova je velika prekretnica za kompaniju i mogla bi biti izvor revolucionarnih promjena u industriji skladištenja podataka.

Više o Seagate HAMR hard diskovima možete pročitati ovdje.