TV serija koju je u 7 dana pogledalo 34 milijuna ljudi

 

Popularna serija La Casa de Papel (Kuća od papira), engleski prevedena kao Money Heist, dobiće i svoj peti nastavak. Peta sezona ujedno će biti i posljednja.

Vijest je na svom Twitter profilu potvrdio i sam Netflix, koji je uz fotografiju polomljene maske Salvadora Dalija, kakvu u seriji nose glavni likovi, poručio da „pljačka dolazi kraju“.

Zbog pandemije koronavirusa snimanje pete sezone je bilo odgođeno do daljnjeg, ali tvorac serije Alex Pina potvrdio je za EW kako se sa snimanjem konačno krenulo. Iako su iz produkcije ranije tvrdili kako će serija imati još barem dva dijela, čini se kako su promijenili mišljenje.

„U novoj sezoni pomjerićemo se sa strategije igranja šaha na ratno stanje. Glavni likovi će biti satjerani u ćošak i naći će se u situacijama koje neće moći izbjeći“, izjavio je Pina.

„Godinu dana smo razmišljali kako razdvojiti bandu i kakav završetak dati Profesoru. Biće ovo najuzbudljivija sezona do sada“, dodao je.

Serija La Casa de Papel je postala veliki hit u karantinskom razdoblju i gotovo nije bilo osobe koja nije čula za nju. U samo sedam dana dosegla je brojku od 34 miliona gledalaca i postala je traženija od bilo koje druge serije. Prva sezona pojavila se još 2017., a pažnju je privukla kao prva pljačkaška serija na španskoj televiziji.

(Index.hr)

Ažuriran tekst, 03. septembar 2021. : „La Casa de Papel“ peta sezona konačno na Netflixu

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.