Serijal video-igara Resident Evil postao je prvi u 40-godišnjoj istoriji kompanije Capcom sa 100 miliona prodatih primeraka

 

Pored sedam glavnih video-igara, serijal Resident Evil „iznjedrio je“ brojne epizodne video-igre i poneki spin-off, a u poslednje vrijeme i rimejkove. Stvari se ponovo zakuvavaju, a posljednji dio koji je izašao, Resident Evil 7, vratio je serijal korjenima horora.

Najavljen je za sljedeću godinu, naravno, i novi dio – Resident Evil 8: Village.

I dalje je u pitanju perspektiva iz prvog lica, mada se osim toga čini kao da nas čekaju velike promjene. Tu su vještice, vukodlaci i zastrašujući dvorac koji gleda baš na selo iz naslova.

Uz ultra-realističnu grafiku koju pokreće RE Engine, borba za opstanak je neprestana jer opasnost vrijeba iza svakog ugla.

Igra je postavljena nekoliko godina nakon događaja Resident Evil 7: Biohazard. Ethan Winters započeo je sa suprugom Mijom, konačno živeći u miru i ostavljajući prošlost iza sebe. Međutim, Chris Redfield, legendarni junak iz prethodnih Resident Evil igara, naglo im prekida život, bacajući Ethana u novu i iskrivljenu noćnu moru u potrazi za odgovorima…

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.