U svijet e-sporta aktivno se uključuje i Goodyear, a svoj ulazak u virtuelne trke WTCR i 24 časa Le Mana gradi na postojećem učestvovanju na vodećim prvenstvima u trkama

 

Goodyear je jedini dobavljač guma za prvenstvo WTCR. Zato su virtuelnim gumama Goodyear bili opremljeni svi automobili koji su se prošli vikend takmičili na tom e-sport prvenstvu.

Ovo će obilježiti takmičarski debi, na kojem su korišćeni pneumatici Goodyear Eagle F1 SuperSport za auto trke na najvišem niovu svjetskih trkačkih automobila, prije trka na stazama, koje će se dogoditi kasnije tokom godine.

Prošli vikend na istorijskim trkama 24 časa Le Mana ujedno su prvi put prikazane nove Goodyear-ove oznake. Trka „24 Hours of Le Mans Virtual“ je e-sport trka koja se odvijala u danima koji su prije bili određeni za stvarnu 88. trku „francuske klasike izdržljivosti“. Tako su Goodyear-ove oznake koje će na stazi biti svečano otkrivene u vrijeme stvarne trke u septembru prvi put zapravo prikazane virtuelno.

„U vrijeme vanrednih bezbjednosnih mjera e-sportu je popularnost jako porasla. Pretpostavljamo da će se taj trend nastaviti i kad započnu „prave“ trke. Naime e-sport uistinu povezuje navijače i njihove junake na trkama. Dugoročno ćemo da tražimo načine kako da pomognemo programerima da precizno reproduciraju stvarnu izdržljivost Goodyear-ovih trkačkih guma. Odluke o izboru guma i strategije pauza za njihovu zamjenu takođe želimo unijeti u e-sport. Kratkoročno je to prilika da se povežemo s navijačima i svoju svjetski poznatu marku prenesemo i u brzo rastući svijet virtuelnih trka“, istakao je tom prilikom Ben Crawley, Goodyear-ov direktor za moto-sport.

Još prije početka spomenutog e-sport svjetskog prvenstva, Goodyear smo već mogli da vidimo na virtuelnim trkama evropskoga prvenstva u trci teretnih vozila i ligi eNASCAR.

(Autosport)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.