Shazam je izvrstan alat ako pokušavate identifikovati pjesmu koju ste čuli na TV-u, radiju ili u filmu. Ali što ako ste na računaru i pjesma svira u pozadini na web stranici ili YouTube videu koji gledate?

Ponekad biste mogli imati sreće i kreator spota bi potpisao pjesmu. Ali što ako nije? Dobra vijest je da više ne morate vaditi svoj telefon jer je Shazam sada dostupan kao proširenje za Google Chrome. Sve što trebate učiniti je preuzeti i instalirati ga kao bilo koju ekstenziju za vaš browser, dodirnuti plavu ikonicu i spremni ste.

U osnovi, ova Chrome ekstenzija funkcioniše na isti način kao Shazam na vašem telefonu, ali glavna razlika je u tome što sada kada je na vašem računaru, nećete morati otvarati telefon i pokretati aplikaciju i možete jednostavno kliknuti na nju odmah.

Nažalost, čini se da je Shazam ekstenzija za Chrome trenutno daleko od savršenog.

Korisnici izvještavaju da aplikacija još ne radi sasvim, barem za neke od njih. Nismo sigurni je li to zato što je u beta verziji, pa imajte to na umu ako ga preuzmete i ne radi za vas. Također, iz nekog razloga, ne možete se prijaviti na svoj Shazam nalog za sinhronizaciju s prethodno identifikovanim pjesmama, što bi bilo korisno. Nadamo se da će to biti riješeno u budućem ažuriranju.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.