„Hey Siri“

 

Kada je riječ o virtualnim pomoćnicima, ovisno o telefonu i platformi koju koristite, mogli biste koristiti bilo koji broj virtualnih pomoćnika u rasponu od Siri, Alexa, Google Assistant-a i slično. Ali kada bi postojala „najveća“ svjetska titula kada su u pitanju virtuelni pomoćnici, da li bi Siri nužno bilo ime koje pada na pamet?

Očigledno je to tako, tvrdi firma za istraživanje tržišta Futuresource, gdje tvrde da je Siri najveći virtualni pomoćnik na svijetu, koji ima 35% udjela u globalnom tržištu virtualnih asistenata. Kao što iMore ističe, ovo ima smisla kada se uzme u obzir činjenica da se Siri isporučuje na gotovo svakom Apple-ovom proizvodu.

Ovo uključuje uređaje poput iPhonea, iPada, Apple Watch-a, HomePoda i svakog Mac računara. Takođe, na osnovu te logike, baš i ne iznenađuje saznanje da je Microsoftova Cortana na drugom mestu sa 22% tržišnog udela zbog velikog broja Windows računara koji su danas na tržištu.

Lako bismo pretpostavili da je Google Assistant možda u prednosti jer je Android dominantna platforma kada je riječ o pametnim telefonima, ali izgleda da bismo pogriješili.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.