Uprkos tome što i nadaleko poznata imena u svijetu softvera za rad s fotografijama nude svoja rješenja na smartfonima, Snapseed se još uvijek svrstava među najpopularnije besplatne aplikacije. I to s dobrim razlogom.

 

Ponuda aplikacija za uređivanje slika direktno na pametnom telefonu ne nedostaje. Ali Snapseed aplikacija će posao uređivanja slika odraditi gotovo besprijekorno i to, što je možda još važnije, sasvim je besplatna. Aplikacija zbilja obiluje grafičkim alatima i korisnim mogućnostima, a tu je i mogućnost primjene mnoštva filtera i efekata za potpuni kreativni užitak.

Međutim, jedan od njegovih ključnih prednost nalazi se u mogućnosti Tune Image, dobro razrađenom alatu za precizno ugađanje tradicionalnih parametara slike s kojim će biti zadovoljni čak i oni koji očekuju mnogo. Ipak, ako se slike žele obraditi brzo i bez puno dodatnog petljanja, onda će i opcija automatske korekcije odraditi svoj posao. Štaviše, sve se može dodatno začiniti igranjem sa zgodnim filterima i efektima kao što su Drama, Vintage, Grunge i Tilt-Shift. Nećemo zaboraviti ni izdvojiti dodatne alate kao što je HDR-scape, onaj za upravljanje balansom bijele boje i mnogo toga ostalog.

Snapseed podržava popularne formate. Može da otvori i RAW formate (DNG) za koje omogućava nedestruktivno uređivanje. Tu je i čitav niz onih sasvim tipičnih kontrola i alata bez koje bi bilo koji editor slika zapravo bio nezamisliv. Bilo kako bilo, ova editor slika definitivno neće razočarati. Svi oni koji mnogo objavljuju slike na društvenim mrežama, u Snapseed-u će pronaći moćnog saveznika.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.