Pretplatnici PlayStation Plus-a mogu da dobiju neke igre besplatno na svom PS4 ili PS5 svakog mjeseca, a sad je objavljeno koje će igre biti dostupne u julu i kada se mogu besplatno preuzeti i igrati.

 

Svakog mjeseca, pretplatnici PlayStation Plus-a mogu da biraju iz kolekcije igara koje mogu besplatno preuzeti i igrati igre sve dok imaju svoju pretplatu. Linija obično uključuje mješavinu malih indie igara i velikih AAA naslova.

Sony je najavio da će Call of Duty Black Ops Cold War, Alan Wake Remastered i Ending – Extinction is Forever biti besplatni oko mjesec dana na PlayStation 4 i PlayStation 5.

U postu na blogu, Sony je rekao da članovi PlayStation Plus-a mogu besplatno preuzeti i igrati ove igre od 4. do 31. jula kao dio mjesečnih PlayStation Plus igara za mjesec juli.

Nove PS Plus igre biće dostupne za preuzimanje od 4. jula preko PS Store-a, i za PS4 i za PS5. Samo idite na odjeljak PS Plus ili svaku pojedinačnu igru ​​i zatražite ih besplatno.

 

Call of Duty Black Ops Cold War

 

U prošlosti smo na PS Plus ponekad nudili starije CoD naslove i lijepo je vidjeti da se ta tradicija nastavlja.

Call of Duty Black Ops Cold War možda nije najbolja igra u seriji, ali od lansiranja prodata je u preko 30 miliona primjeraka što je čini jednom od najuspješnijih serija u franšizi.

Priča je smještena oko navodnog sovjetskog špijuna po imenu ‘Perseus’, sa igračem koji preuzima kontrolu nad osobom po imenu ‘Bell’ koju je CIA unajmila da lovi Perseja.

 

Alan Wake Remastered

 

Samo nekoliko mjeseci prije izlaska Alan Wake 2, PS Plus pretplatnici imaju priliku da (ponovo) igraju nevjerovatnu prvu igru. Remaster je značajno poboljšao vizuale, tako da je klasik iz 2010. još uvijek vizuelni nokaut.

Bestseler triler romanopiac Alan Wake pokušava da otkrije misteriju nestanka svoje supruge tokom odmora u malom izmišljenom gradiću Bright Falls u Vašingtonu, a sve to dok oživljava događaje iz zapleta u svom najnovijem romanu, kojeg se ne može sjetiti da je napisao.

 

Ending – Extinction is Forever

 

Endling je lijepa i slatka indie igra koja je izašla prošle godine. U njemu igrate kao posljednja majka lisica na Zemlji, pokušavajući se pobrinuti za svoju mladunčad kako bi im osigurala opstanak.

U postapokaliptičnom svijetu, priča počinje tako što majka lisica pokušava da pobjegne iz šumskog požara izazvanog ljudskim djelovanjem. Kada joj to uspije, nakon teškog pada, povređena traži sklonište gde će roditi svoju mladunčad. Prvih dana činilo se da sve ide dobro, sve dok jedne kobne noći, ljudski čistač ne uhvati jednog od njenih štenaca. Očajna majka lisica izlazi u pokušaju da uđe u trag čistaču kako bi pronašla svoje izgubljeno mladunče, dok ujedno mora da osigura da njena druga mladunčad prežive u zagađenom i pustom svijetu.

(IT mixer)