Sony je proširio seriju 1000X dodatkom nove generacije bežičnih slušalica.

Model WF-1000XM3 ima tehnologiju za potiskivanja buke koju je poboljšao novi HD procesor QN1 i Dual Noise Sensor tehnologija.

Procesor snima buku i stvara signal koji ga poništava. Dva mikrofona na površini uređaja sada primaju više ambijentalnog zvuka a procesor stvara obrnuti zvučni talas kako bi eliminisao pozadinsku buku. Pored eleminisanja više buke na skoro svim frekvencijama nego ranije, novi procesor takođe troši manje energije.

Bežični dizajn omogućava slobodno kretanje. Male dimenzije i masa čini ih udobnijima od svojih prethodnika, a dodatna poboljšanja donose novi Bluetooth čip.

Omogućava istovremeni prenos dva različita kanala (lijevi i desni), što znači da i lijeva i desna slušalica primaju audio sadržaj u isto vrijeme umjesto dosadašnjeg načina prenosa podataka s lijeve na desnu slušalicu. U vezi sa novom strukturom antene veze su stabilne i postoji manja mogućnost eventualnih prekida signala.

Nažalost, postoji jedan značajan udarac protiv slušalica WF-1000XM3: one nisu otporne na znoj, tačnije nisu vodootporne.

Sony je najavio da će se novi model bežičnih slušalica biti dostupan na evropskom tržištu krajem ljeta. Konkretno, možemo da ih očekujemo u trgovinama sredinom avgusta uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 250 eura.

Sony-jeve slušalice 1000XM3 će se suočiti sa oštrom konkurencijom. Za malo više novca, tu su Powerbeats Pro i Sennheiser Momentum True Wireless. Za malo manje, naći ćete široko polje koje uključuje druge generacije AirPods-a, Jabrin Elite 65ts, Galaxy Buds i mnogo drugih izbora.

Ali ako možete da prevaziđete nedostatak dovoljne procijene otpornosti na znoj, lako je vidjeti koja je privlačnost Sony slušalica.

To je vaša muzika koju ćete da slušate bez smetnji ili ometanja. Čak ni Bose još nije došao do pravih bežičnih slušalica koje poništavaju buku – oni se očekuju iduće godine.

Tako Sony može da tvrdi da ove slušalice imaju ključnu karakteristiku koju Apple, Samsung i drugi još uvijek ne nude u na tržištu.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.