​Ukoliko se iz bilo kojeg razloga desi da ostanete bez internet konekcije, a želite da slušate muziku – platforma Spotify testira novu funkciju koja to omogućava.

Danijel Ek, izvršni direktor kompanije otkrio je na svom Twitter nalogu da je opcija „Your Offline Mix“ muzička plejlista sastavljena od pjesama koje su korisnici nedavno puštali, a moći će da je uključe kada ostanu bez interneta.

Na Spotify servisu već postoji popularna funkcija oflajn reprodukcije koja omogućava preuzimanje muzičkih albuma, plejlista i podkasta upravo za slučaj nestanka interneta. Međutim, ta funkcija omogućena je samo korisnicima koji plaćaju pretplatu u okviru Premium naloga, dok je na besplatnoj verziji omogućeno samo preuzimanje podkasta.

Iako nema mnogo detalja o načinu rada nove oflajn funkcije, na osnovu informacija koje je objavio Ek, djeluje da ona neće podrazumjevati prethodno preuzimanje audio snimaka koje korisnici žele da slušaju bez interneta. Upravo suprotno – predviđena je baš za slučajeve kada korisnici neplanirano ostanu bez internet konekcije i ne mogu unaprijed da preuzmu audio koji žele da slušaju kada su oflajn, prenosi „Benchmark.rs“.

Tada bi aplikacija automatski trebalo da napravi miks nedavno puštanih pjesama koje će korisnici moći da puštaju i bez interneta kako bi im olakšala „muke“.

Ek je najavio da će nova opcija biti zvanično predstavljena kada bude skroz spremna, a zasad nema informacija o tome da li će biti dostupna svima ili samo Premium korisnicima.