Prema Rolandu Quandu koji ima važi za prilično pouzdan izvor, OnePlus Nord 3 verzija od 8/128 GB koštaće 449 evra, dok će verzija od 16/256 GB koštati 549 evra.

Očekuje se da će OnePlus Nord 3 biti rebrendiranje ekskluzivnog kineskog OnePlus Ace 2V koji je lansiran još u martu. Taj uređaj ima 6,74-inčni AMOLED ekran sa brzinom osvježavanja od 120 Hz, Dimensity 9000 čipset i bateriju od 5000 mAh sa brzim punjenjem od 80 W. Što se tiče kamera, dobijate glavnu kameru od 64 MP sa otvorom blende f/1.7 i AF zajedno sa ultraširokim objektivom od 8 MP i makro senzorom od 2 MP.

 

Procurili i prvi renderi

 

Procurili su i službeni renderi za novi Nord 3, a lansiranje bi moglo biti uskoro. Nord 3 je ovdje predstavljen u dvije nijanse, kao što možete vidjeti na fotografijama – sada zaštitni znak OnePlus plava/zelena/rezeda, kao i klasičnije tamno siva/crna.

OnePlus Nord 3
Foto: winfuture.de

Nord 3 neće biti dostupan u Njemačkoj zbog spora oko patenta između matične kompanije Oppo i Nokie, ali bi trebao biti u prodaji u drugim evropskim zemljama „u narednim danima“, prema obično pouzdanom izvoru informacija.

OnePlus Nord 3
Foto: winfuture.de