Vrhunski SoC-ovi iz MediaTek-a, Qualcomm-a i Samsung-a su već zvanični, a Snapdragon 8 Gen 1 već pokreće neke telefone, ali tek treba da vidimo kako se druga dva ponašaju u stvarnom životu. Sada imamo neka preliminarna mjerila i po izgledu, Dimensity 9000 bi mogao biti novi CPU kralj na Android tržištu.

Poznati tipster Ice Universe podijelio je Geekbench 5 benchmark rezultate na Twitteru koji pokazuju da Dimensity 9000 nadmašuje Snapdragon 8 Gen 1 i Exynos 2200 u radnim opterećenjima sa više niti i sa jednim nitima. Videli smo slične rezultate iz složenog AnTuTu testa i Geekbench 5 benchmark-a prije otprilike mjesec dana.

Geekbench rezultati

Važno je napomenuti da Exynos 2200 i Dimensity 9000 još nisu zvanično izašli tako da se stvarne performanse ova dva SoC-a i dalje mogu razlikovati. Snapdragon 8 Gen 1, s druge strane, već pokreće Xiaomi 12 i 12 Pro tako da bi rezultati iznad trebali biti reprezentativniji.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.