Analogna fotografija u digitalnom formatu

 

Postoji određeni šarm i estetika koju donosi snimanje film tj. analognim fotoaparatom. Analogni izgled je nešto što mnogi fotografi jure u svojoj naknadnoj obradi čak i kada snimaju digitalne fotografije, ali ako radije ne biste provodili sate pokušavajući da popravite svoje slike u objavi, onda bi vas ovaj gadget mogao zanimati.

Nazvan DIGI SWAP, je dodatak koji korisnicima omogućava da prikače iPhone na stari analogni film fotoaparat. Ne zna se mnogo o tome na mreži, ali prema onome što možemo reći, izgleda kao neka vrsta nosača na kojem su kamere vašeg iPhonea postavljene na takav način da može snimati slike kroz objektiv film fotoaparata.

Pročitajte još: Kako telefonom snimiti savršenu fotografiju

To znači da ako slučajno imate nekoliko starih analognih fotoaparata koji se više ne koriste, ovo bi mogao biti način da im date novi život bez potrebe da se trudite kupiti film i kasnije ga razvijati. Korisnici mogu kontrolisati otvor blende i brzinu zatvarača na samoj kameri, koji se potom sinhronizuju na pratećoj iPhone aplikaciji.

Izgleda kao prilično glomazan dodatak i nismo sigurni hoće li biti masovno privlačno, ali kao što smo rekli, ako kod kuće imate neke film fotoaparate i želite snimiti film estetiku sa svojim iPhone-om, a da ne pravite previše mnogo uređivanja. U tom slučaju DIGI SWAP bi mogao biti nešto na šta treba obratiti pažnju.

(Leicarumors)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.