Srpska kompanija koje se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone Nordeus prodata je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software

 

Take-Two Interactive je saopštio da kupio Nordeus za 378 miliona dolara, a u cijenu je uračunata gotovina od 225 miliona dolara i 90 miliona dolara u akcijama.

Osnivački tim srpskog gejming giganta Nordeusa nastaviće da vodi kompaniju, piše portal Business Wire.

Osim toga, sporazum takođe uključuje naknadu za zaradu zasnovanu na tome da je Nordeus postigao EBITDA rezultate iznad određenih pragova tokom svake od prve dvije godine.

Osnovana 2010. godine, „Nordeus“ je kompanija za mobilne igre sa sjedištem u Beogradu, najpoznatija po igri „Top Eleven“, najuspješnijoj svjetskoj igri za upravljanje fudbalom na svijetu sa preko 240 miliona registrovanih korisnika.

„Top Eleven“ pruža igračima platformu za stvaranje i upravljanje sopstvenim fudbalskim klubovima, istovremeno ih vodeći kroz svakodnevna takmičenja sa globalnom zajednicom. Ona, dodaje se u tekstu, neprestano zabavlja igrače kroz inovativne formate igranja, događaje i funkcije – sa dodatnim poboljšanjima koja dolaze.

Osim toga, Nordeus razvija njihove buduće naslove i tehnologiju u vezi sa fudbalom. Vode ga njegovi suosnivači, Branko Milutinović (izvršni direktor), Milan Jovović (generalni direktor), Ivan Stojisavljević (tehnički direktor) i Tomislav Mihajlović (generalni direktor), koji će i dalje nadgledati približno 180 zaposlenih u studijima nakon akvizicije kompanije Take-Two.

Gejming kompanija Nordeus osnovala je i fondaciju sa početnim budžetom od tri miliona dolara kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji.

Povodom prodaje oglasili su se na društvenim mrežama poručivši da im je zadovoljstvo što postaju deo Take-Two porodice.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.