Očekivalo se da će video igra Star Wars Outlaws biti puštena u prodaju početkom 2024, ali je njeno izdanje pomaknuto za kasniji datum u istoj godini. Ipak, izgleda da bi igra mogla biti dostupna i prije sezone praznika, s obzirom na najnovije informacije koje sugerišu da bi datum izlaska mogao biti objavljen uskoro.

Nedavno je igra dobila ocjenu ‘Mature’ u Australiji i Južnoj Koreji, što bi u američkom sistemu ocjenjivanja igara (ESRB) odgovaralo ocjeni ‘Teen’, kako navodi Insider Gaming. Ojcene igara obično se objavljuju nekoliko mjeseci prije samog lansiranja, što ukazuje na mogućnost da Star Wars Outlaws izađe u prvoj polovini godine, uprkos prethodnim odlaganjima koja su nagovještavala drugu polovinu.

Prema tome, Ubisoft bi uskoro mogao početi s velikom marketinškom kampanjom za igru, a spekuliše se da bi izdanje moglo biti zakazano za jun. Međutim, treba imati na umu da Ubisoft ima istoriju odlaganja svojih projekata, pa stoga najave datuma izlaska treba uzeti s određenom dozom rezerve. Ipak, nema izveštaja o problemima u razvoju igre, što daje nadu da projekat napreduje bolje nego što je planirano.