Najvredniji predmet u svetu nije dijamant, zlato, tartufi ili kavijar, kako bi se moglo pretpostaviti. Iako su ove materije i proizvodi izuzetno skupi, za njih nije potrebno izdvojiti 140 miliona dolara po jednom gramu, što je cijena praha endohedralnih fulerena na bazi azota.

Ova izuzetno skupa supstanca će pronaći svoju primarnu primenu u budućnosti. Endohedralni fulereni na bazi azota, koji koštaju 140 miliona dolara za gram, poseduju potencijal da se upotrebe u kreiranju izuzetno malih i visoko preciznih atomskih satova.

Atomski satovi su od ključne važnosti za rad navigacionih sistema i obično su prilično veliki. Međutim, upotreba ove skupe supstance može omogućiti proizvodnju znatno manjih atomskih satova. To bi moglo imati velike posljedice na način korišćenja atomskih satova, proširujući njihovu primenu van oblasti navigacije.

U budućnosti, čak i pametni telefoni bi mogli imati ugrađen atomski sat, prema mišljenju naučnika sa Univerziteta u Oksfordu koji stoje iza razvoja endohedralnih fulerena na bazi azota.

Ovaj materijal je u osnovi minijaturni „kavez“ napravljen od atoma ugljenika, sa atomom azota unutar njega. Termin „fuleren“ odnosi se na ovaj „kavez“ i predstavlja počast arhitekti i filozofu Ričardu Bakminsteru Fuleru, poznatom po svojim dizajnima koji uključuju karakteristične međusobno povezane trouglove u geodetskim kupolama, prema Uniled.