Nakon godina i višestrukih odlaganja, Bethesda Game Studios je izdala Starfield 6. septembra 2023. Ovaj naslov, koji je predstavljen kao ogromna „Open world“ igra sa neograničenim potencijalom, predstavlja prvu novu franšizu kompanije u preko dve decenije. Interesantno je da je koncept Starfielda star više od dve decenije, ali je trebalo toliko vremena za njegovu realizaciju jer je Bethesda željela da postigne savršenstvo.

Međutim, prijem igre nije bio kako je očekivan. Na Steam platformi, Starfield je sada označen kao „Mostly negative“,  što jasno ukazuje na razočaranje igrača u ovu svemirsku avanturu. Iako je igra bila visoko očekivana i privukla je preko 13 miliona igrača, mnogi od njih su izrazili nezadovoljstvo, smatrajući da proizvod ne ispunjava visoka očekivanja.

Naime, dok Starfield ima ukupnu ocenu „Mixed“ na Steamu, sa 86,425 recenzija, grupa od 7,302 nedavnih recenzija daje igri ocenu „Uglavnom negativno“. Kritike su različite, ali većina se slaže da igra ne ispunjava standarde koji su postavljeni. Neki igrači su igru opisali kao „veliku šolju prosečnosti“, dok su drugi smatrali da igra ima mnogo nedostataka. Jedan od komentara iz novembra ukazuje na to da je priča previše generička, a da je gejmplej monotono dosadan.