Kako je riječ o najslabijem Nothing-ovom telefonu, cijena će biti pristupačnija pa bi početni model Nothing Phone 2a u konfiguraciji sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije mogao da košta manje od 400 evra u Evropi

 

Prema nedavnim procurelim informacijama, Nothing Phone 2a će se pohvaliti 6,7-inčnim Full-HD+ AMOLED ekranom sa brzinom osvježavanja od 120Hz i dizajnom središnje rupe za selfi kameru. Glasine sugerišu da će uređaj s prednje strane izgledati gotovo identično kao Nothing Phone 2.

Još nije potvrđeno da li će displej biti isti koji se koristi u telefonu „dvojci“; vjerovatno ne jer Nothing Phone 2 uključuje LTPO panel, koji dolazi po višoj cijeni. Phone 2a će vjerovatno da ima ​​standardni OLED panel i priča se da će biti telefon srednjeg ranga.

Dok će prednja strana Nothing Phone 2a vjerovatno da liči na njegove skuplje verzije, kompanija usvaja jedinstveni dizajn zadnje strane kako bi ga izdvojila od vodećih Phone 2 i Phone 1.

Phone 2a će imati redizajniranu zadnju stranu sa tri svijetla znaka oko zaobljenog modula kamere. Ovo je znatno manje od broja simbola na Phone 2.

 

Čipset srednjeg ranga

 

Phone 2a dolazi sa MediaTek Dimensity 7200 čipsetom. Za one koji ne znaju, Dimensity 7200 je SoC srednjeg ranga koji se može naći u drugim popularnim telefonima kao što je iQOO Z7 Pro i poznat je po svojoj dobroj cijeni – odnos prema učinku. To je Octa-core CPU sa 2x Cortex-A715 jezgra performansi na 2,8GHz i 6x Cortex-A510 efikasnim jezgrama. Uključuje ARM Mali-G610 MC4 GPU.

Nova curenja sugeriraju da će telefon biti dostupan u dvije konfiguracije RAM-a i skladišta: 8GB + 128GB i 12GB + 256GB. Nismo sigurni za klasu skladištenja, ali će vjerovatno biti UFS 3.1.

Glasine sugerišu da će Nothing Phone 2a biti isporučen sa Nothing OS 2.5 zasnovanog na Android 14 OS. I Phone (1) i Phone (2) su nedavno dobili Nothing OS 2.5, i donosi mnogo funkcija u odnosu na OS 2.0 zasnovan na Androidu 13.

Nismo sigurni da li će telefon dobiti karakteristike kao što je napredak glifa ili druge karakteristike koje su ekskluzivne za Telefon (2) kao što su više adresabilne LED diode, s obzirom da će (2a) biti jeftina ponuda, šanse su male.

 

Dvostruke zadnje kamere

 

Prema nedavnim curenjima i glasinama, Nothing Phone 2a će vjerovatno da ima dvije dvostruke zadnje kamere, slično kao i vodeći telefoni. Može biti podržan primarnim senzorom ISOCELL S5KGN9 od 50 MP i sekundarnim ultraširokim senzorom JN1 od 50 MP.

U poređenju sa već dostupnim Nothing telefonima koji imaju vertikalne kamere u gornjem lijevom uglu, Phone 2a će uključivati ​​horizontalno podešavanje kamere na sredini.

Primarni senzor “S5KGN9” je isti senzor koji se koristi u Moto G84, a postavka kamere je slična Nothing Phone 1 i Phone 2. Selfi kamera bi mogao da bude Sony IMX615 senzor od 32 MP.

Nema zvaničnih informacija o specifikacijama baterije Nothing Phone 2a, ali bi trebalo da očekujemo ​​da će dolaći sa baterijom od 4.500 mAh sa brzim od 33 W punjenjem.

Može se očekivati ​​da će telefon imati USB 2.0 Type-C priključak za punjenje, podršku za većinu 5G i 4G opsega, Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3.

 

Dostupnost i cijena

 

Očekuje se da će Nothing Phone 2a biti lansiran 27. februara 2024. godine na Mobile World Congress 2024 u Barseloni.

Priča se da telefon dolazi u dvije boje – crnoj i bijeloj, kao i postojeći modeli telefona Nothing.

Priča se da će Nothing Phone 2a koštati oko 399 USD u SAD-u. Popularni i pouzdani leaker Roland Quandt sugeriše da bi osnovna varijanta trebalo da košta ispod 400 evra za osnovni model u evropskim zemljama.

(IT mixer)