Valve je danas konačno lansirao svoju mobilnu Steam Deck konzolu. Uređaj je sada dostupan za narudžbu prvoj grupi za one sa rezervacijom, koji će dobiti e-mail sa detaljima narudžbe.

Potencijalni kupci koji su rezervirali uređaj imaće 72 sata da završe kupovinu nakon primitka e-pošte ili mogu otkazati svoju rezervaciju. Sljedeća grupa e-poruka će biti poslata sljedeće sedmice.

Valve je također objavio mini-igru pod nazivom Aperture Desk Job. Smještena u Portal univerzumu, igra je dizajnirana da vas provede kroz kontrole i funkcije Steam Decka. Međutim, iako je dizajniran za Steam Deck, takođeće biti dostupan za preuzimanje svima koji imaju Windows PC i kontroler.

Ova mini-igra će biti besplatna za preuzimanje za sve Steam korisnike i biće dostupna od 1. marta.

U međuvremenu, na Steam stranici, Valve je također napravio stranicu pod nazivom Great on Deck kako bi prikazao igre koje dobro funkcionišu na Steam Deck hardveru. Neki od vrijednih naslova uključuju Elden Ring, Horizon Zero Dawn, The Witcher 3: Wild Hunt, Stardew Valley, Hades, Terraria, Shadow Warrior 2, i još mnogo toga.

Ove igre navodno prolaze sve provjere kompatibilnosti i za njih se kaže da su „odlično iskustvo“ na Steam Deck-u.

Steam Deck košta 399 dolara za model od 64 GB, 529 dolara za model od 256 GB, dok je cijnea za model od 512 GB 649 dolara.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.