Na tržištu je mnogo kontrolera za igre dostupnih za mobilne uređaje. Međutim, vrlo često ovi kontroleri pokušavaju da privuku što veći broj igrača na što više platformi, pa ponekad izgubite određene funkcije specifične za operativni sistem koji koristite.

Za Android i Chrome OS igrače koji traže posvećeniji kontroler, možda će vas zanimati da je SteelSeries najavio svoj novi kontroler za igre, Stratus+. Ovo je namijenjeno i korisnicima Androida i Chromebooka i dolazi sa funkcijama kao što su Bluetooth LE povezivost, nosač za telefon tako da imate lakši način povezivanja telefona dok igrate, ALPS analogne palice i okidače sa Holovim efektom.

SteelSeries Stratus plus

Prema SteelSeries-u, kontroler se može pohvaliti i trajanjem baterije od 90 sati, što znači da možete igrati danima uzastopno prije nego što ga morate ponovo napuniti. Postoji podrška za brzo punjenje gdje će vam 15-minutno punjenje dati 12 sati igre, tako da ako vam ponestane baterije, nećete morati predugo puniti da biste se vratili u igru.

Iako se čini da je kontroler namijenjen korisnicima Androida i Chromebooka, SteelSeries kaže da će raditi i sa Windows računarima putem USB veze. Kompanija takođe napominje da je kontroler zvanično preporučeni NVIDIA GeForce Now kontroler, tako da ga možete koristiti dok strimujete igre iz oblaka.

Kontroler se prodaje na oficijelnom sajtu za 69,99 evra.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.