Google Pixel 4a je konačno stigao i prema navodima stranih medija, ima sve karakteristike Pixel 3a koje su ga činile sjajnim uređajem, ali po manjoj cijeni

 

Google Pixel 4a je kompaktan telefon koji je jednostavan za upotrebu, prelijep ekran i jedna od najboljih kamera u ovom cjenovnom rangu. Izgleda da dobijanje Google iskustva nikad nije bilo pristupačnije.

Ovaj uređaj je odličan izbor ukoliko želite jeftini telefon pouzdanog brenda manjih dimenzija sa odličnom kamerom i kvalitetnim softverom.

Košta 349 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je dostupan u samo jednoj veličini, jednoj boji i s jednom kapacitetom memorije.

Treba da izbjegnete ovaj telefon ukoliko želite vrhunske performanse, posebno za igre, bateriju koja može da traje nekoliko dana ili podršku za 5G mrežu.

 

Na jesen Pixel 4a 5G i Pixel 5a 5G

 

Nakon što su predstavili nasljednika smartfona Pixel 3a u obliku Pixela 4a, Google je stavio karte na sto i dao nam do znanja šta možemo očekivati na jesen.

Ono što možemo očekivati su dva smartfona koja će, za razliku od Pixel 4a smartfona, biti 5G kompatibilni. Tako bi na jesen trebali predstaviti Pixel 4a 5G i Pixel 5 5G. I Google-a nisu otkrili gotovo ništa osim toga da će podržavati 5G mrežu. Ipak je procurila cijena po kojoj bi se jedan od dva smarfona trebao prodavati.

Google Pixel 4a 5G bi trebalo da bude nešto skuplji od non-5G modela. Mogao bi se prodavati za 500 dolara. To je 150 dolara više od obične LTE verzije. Pitanje je hoće li imati išta više od običnog 4a modela, osim spomenute 5G kompatibilnosti. Iako 500 dolara nije malo, to će biti jedan od jeftinijih 5G smartfona uz Realme X50 ili Xiaomi Mi 10 Lite 5G smartfona.

S druge strane imamo Pixel 5 5G koji će vjerovatno biti flagship specifikacija. Trebalo bi se naći na tržištima SAD-a, UK-a, Japana, Tajvana, Australije, Njemačke, Italije, Francuske, Irske i Kanade.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.