Kako određeni korisnici Facebook aplikacije na pametnim telefonima već dobijaju opciju tamnog načina rada, tako i slučajni korisnici na računarima dobijaju novi, redizajnirani Facebook

 

Odavno je procurio novi redizajnirani izgled Facebook-a za internet stranicu, a ovoga puta servis bira korisnike za testiranje.

Početkom 2020. godine, Facebook je odlučio slučajne korisnike svojeg servisa upitati žele li isprobati novi dizajn Facebooka, a oni koji su pozivnicu dobili i prihvatili, uhvatili su screenshotove.

Moramo priznati da se ovaj redizajn, koji će tokom godine stići svima i nećete moći da izbjegnete ili odgodite, vjerojatno neće svidjeti tradicionalistima jer nevjerojatno podsjeća na Facebook aplikaciju na pametnim telefonima.

Sve je veće, sadržaja je odjednom sve manje vidljivo, ikone su ogromne a Facebook očito sve veći fokus želi staviti na sadržaj koji je ionako uglavnom prepun reklama.

Dobra stvar je što ovaj redizajn automatski stiže s tamnim načinom rada koji će biti itekako zanimljiv noćnim pticama.

Čak je i stranica s profilom korisnika gotovo identična onoj na Facebook aplikaciji na telefonima jer je sama profilna slika stavljena u drugi plan.

Za sada nema saznanja o tome kada će ovaj redizajn stići svim korisnicima, ali sigurno je da ga se neće moći izbjeći ako vam se sada već ne sviđa.

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.