LEADEX VI PLATINUM PRO Platinum je jedinica za napajanje sa 80 PLUS PLATINUM certifikacijom koja koristi „super konekciju“ koju dijele EPS, PCI-Express i SATA modularni sistemi konektora. Dostupne su dvije varijante, sa mogućnostima u rasponu od 850W do 1000W.

Što se tiče dimenzija, oba ventilatora su kvadratnog oblika sa dubinom od 150 mm. Brzina rotacije 120 mm PWM FDB ventilatora može se podesiti između dva načina: „AUTO“, koji kontroliše brzinu rotacije kada se ventilator uvijek rotira, i „ECO“, koji počinje rotaciju na konstantnoj temperaturi. Kako bi se prilagodili različitim okruženjima upotrebe, i buka pri radu i performanse hlađenja mogu se prilagoditi.

Osim toga, koriste se kondenzatori samo japanskih proizvođača, a ugrađeni su različiti zaštitni krugovi za prenapon, prekomjernu struju, preopterećenje, kratki spoj, podnapon, previsoku temperaturu, rad bez opterećenja, udarne i udarne struje kako bi se osiguralo da sistem radi sigurno .

Za model od 850 W, vanjske dimenzije su 150 mm širine, 150 cm dubine i 86 cm visine, sa težinom od 1,85 kg za model od 850 W i 1,9 kg za model od 1000 W. Proizvod ima 5 godina garancije.