Kompanija Oppo, a pod brendom Realme razvija svoju tehnologiju Superdart za brzo punjenje telefona

 

Realme razvija svoju tehnologiju brzog punjenja koja će se zvati Superdart, a biće konkurencija Xiaomijevom najavljenom 100W punjenju, a trenutno je najbrže 65W punjenje na Oppo Reno Ace modelu.

U toku je trka za najbrže brzo punjenje među proizvođačima.

Trenutno je vodeći Oppo, koji je na svoj Reno Ace flagship model smartfona stavio 65 W SuperVOOC 2.0 Flash Charge tehnologiju brzog punjenja, koja u potpunosti napuni bateriju kapaciteta 4 000 mAh u samo 30 minuta.

Pročitajte još: Xiaomi predstavio Mi 9 Pro 5G pametni telefon, brzo punjenje bez žice

Xiaomi je najavio još brže brzo punjenje, na svojoj nadolazećoj Mi 10 flagship seriji smartfona, koja će imati nedavno sertifikovani 66 W punjač.

Kompanija Oppo razvija novu tehnologiju brzog punjenja, koja će se navodno zvati SUPERDART, a dolazi pod Realme brendom.

Na Twitteru se pojavila informacija da je kompanija zaštitila ovo ime namijenjeno brzom punjenju koje će predstaviti.

Xiaomi je najavio da radi na tehnologiji za 100 W brzo punjenje, a Realme SUPERDART će bi biti njegova direktna konkurencija.

I Vivo je još ranije najavio da razvija svoju tehnologiju 120 W Super FlashCharge brzog punjenja, pa će biti zanimljivo da se vidi ko će prvi uspjeti da plasira smartfon sa 100 W brzim punjenjem i naravno bržim.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.