Microsoft je održao svoj specijalni hardverski događaj, a među predstavljenim proizvodima se našao i Surface Pro 7 laptop.

Uređaj izgleda poput ranijih Surface Pro modela i ukupno gledano, ostaje u skladu sa onim što je linija nudila u prošlosti.

Surface Pro 7 pokreće Intel Core procesor desete generacije, 10nm Ice Lake CPU , sa dual-core i3-1005G1, četverojezgrenim i5-1035G4 i četverojezgrenim i7-1065G7 modelima.

Laptop ima do 1TB skladišnog prostora i 16GB RAM-a. Displej ima istu rezoluciju i odnos stranica kao i ranije, pa je tako tu 2736 x 1824 piksela, 3:2 odnos stranica i 267 ppi.

Ima prednju kameru od 5 megapiksela i senzor od 8 megapiksela oko zadnje strane.

Tu su i dvostruki dalekometni Studio Mics i 1,6W stereo zvučnici sa Dolby Audio Premium standardom.

Pročitajte još: Savjeti: Kako da produžite radni vijek laptopa

Kada pogledamo dizajn, uglavnom je sve isto kao kod ranijih Surface Pro modela, sa istim okvirima oko ekrana i ravnim ivicama.

Debljina je 8,38 mm i ima tijelo od magnezijuma koje se isporučuje u platinastoj i mat šemi crne boje. Odvojivi poklopac, koji se prodaje posebno, dolazi u sivoj, svijetloplavoj i crvenoj boji.

Kao i njegov prethodnik, Surface Pro 7 ima 12,3-inčni ekran dimenzija 2736 x 1824 sa 267 piksela po inču i proporciju slike 3: 2.

Kada je u pitanju konekcija, DisplayPort konektor je zamenjen USB Type-C portom, a tu su i Surface Connect port, USB Type-A port i slot za microSD karticu. Tu je i podrška za Wi-Fi 6.

Surface Pro 7 će biti dostupan od 22. oktobra, po početnoj ceni od 749 dolara.

(IT mixer/Trusted Reviews)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.