„Tako“  chatbot je u ograničenom testiranju na odabranim tržištima, gdje će se pojaviti na desnoj strani TikTok interfejsa, iznad korisničkog profila i drugih dugmadi za lajkove, komentare i oznake

 

TikTok testira AI chatbot pod nazivom „Tako“ koji može da preporuči video zapise na osnovu onoga što ga ljudi pitaju.

Ako ga TikTok na kraju uvede, chatbot Tako bi mogao „radikalno da promijeni pretragu i navigaciju“ u aplikaciji, kaže Daniel Buchuk iz Watchful Technologies.

Tako bi trebalo da se nađe iznad ikone TikTok profila desno od videa. Dodirom na njega otvara se ekran za chat, na kojem se čini da je bot sposoban da odgovori na širok spektar upita. Nejasno je koji AI model TikTok koristi za Tako.

Potparol TikToka, Zachary Kizer, nazvao je chatbot „ograničenim eksperimentom“ i rekao za The Verge da trenutno nije dostupan korisnicima u Sjevernoj Americi ili Evropi.

TikTok Tako je za sada dostupan samo nekim korisnicima na Filipinima.

Mogu već da mu postavljaju razna pitanja i da traže predloge za video sadržaje koji su u skladu s onim što vole. TikTok algoritam je već prilično dobar, pa ne znamo da li je chatbot Tako samo zanimacija ili će biti velika pomoć.

A potvrda da se nešto novo „kuva“ u TikToku je i to da je je ova društvena mreža nedavno podnijela prijavu za zaštitni znak za „softver za chat“ pod nazivom „Tako“, što sugeriše da se kompanija uveliko sprema za njegovo predstavljanje.

(IT mixer)