Čuveni talijanski proizvođač automobila udružio se s talijanskim proizvođačem brodova The Italian Sea Group te predstavio novi projekt – Technomar for Lamborghini 63, a riječ je najbržoj jahti dosad

 

Technomar for Lamborghini 63 je jahta inspirisana hiper automobilom Lamborghini Sián FKP 37. Nova jahta je ograničene serije i dobila je naziv po 1963. godini, kada je osnovan Lamborghini, navodi se u saopštenju kompanije.

Ovu luksuznu jahtu će pokretati dva MAN-ova V-12 motora, svaki od kojih proizvodi 2000 konjskih snaga. To je dovoljno da jahta ide i preko 110 kilometara na sat, što je za komercijalnu plovidbu gotovo pa suludo.

Ta jahta će sigurno da postavi i neke nove standarde ili možda posve novu klasu luksuznih brodova, sličnu super-automobilima u auto industriji. Naravno, biće to ujedno i najbrža jahta na svijetu.

Ta super brza jahta bit će napravljena od karbonskih vlakana pa će biti i ultralagana, odnosno sa svojih 20 metara težiće tek 24 tone.

Oplatu i palubu broda dizajnirali su inženjeri specijalizovani u hidro dinamici, a biće napravljena od materijala visokih performansi.

Cijena jahte iznosi 3 miliona evra, odnosno približno 3,4 milijuna dolara. Napraviće se samo 63 primjerka i koji će biti dostupni od 2021. godine.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.