The Heretic je dijelom tehnološki demo pokaz moći Unity pokretača, a drugim dijelom  kratki SF film

 

The Heretic, Unity-jev filmski tehnološki demo i kratki SF film, koji je prvi put dijelom prikazan na GDC-u prošle godine, sada je dostupan za gledanje u cjelosti. Dug je svega sedam minuta, tako da ne očekujete dugometražni film, već je malo više od dvostruke dužine početnog filma koji je objavljen prošle godine.

Daleko od svojih kinematografskih ambicija, The Heretic je namijenjen da pokaže šta Unity pokretač (engine) može učiniti. Konačna verzija filma napravljena je korišćenjem resursa Unity 2019.3, verzije pokretača koji je ušao u završno beta testiranje krajem prošle godine, a osmišljen kako bi udario na sva zvona.

Pročitajte još: Predstavljamo NVIDIA AI – rekonstrukcija fotografija | VIDEO

 

Kompletno urađen pomoću Unity 2019.3 pokretača

 

Konkretno, interni tim Uniti-ja želio je pokušati stvoriti čovjeka realističnog izgleda. Kažu da su koristili kombinaciju 3D i 4D skeniranja za generisanje tekstura i realistično kretanje za lika, zajedno s detaljima mikro površine poput bora i pora. Pogledajte ovaj razgovor od septembra kako biste detaljnije pogledali produkcijske procese koji stoje iza filma.

Čak i ako je malo vjerovatno da će igra zasnovana na Unity pokretaču uskoro imati vizuelnu vjernost nečeg poput The Heretic-a, fascinantno je vidjeti šta je pokrtač u stanju kada ga izgura do krajnjih granica.

(TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.