Kineski dizajner napravio je koncept off-road vozila, koji će definitivno da skrene pažnju mnogih koji ga vide

 

The Huntress je električni off-road konceptni automobil koji je dizajnirao kineski dizajner Connery Xu. Ako bi budućnost off-road vozila izgledala ovako, teško je zaključiti da bi se mnogi bunili protiv toga.

Osim što The Huntress konceptno vozilo izgleda futuristički ima i točkove koji se mogu pojedinačno prilagođavati u vožnji kako bi se nosili s neravnim terenima, za maksimalno udobnu vožnju.

Taj off-road dvosjed ima nezavisni sistem vješanja, koji svakom toćku omogućava autonomno kretanje i prilagođavanje u skladu s različitim uslovima na putu ili izvan njega.

carVertical banner - sponsored

Polovina karoserije automobila takođe je sposobna da se zakreće prema različitim uslovima, poput neravnih terena i neravnih puteva.

Prednji dio automobila ima neobičan set farova koji se mogu rotirati vodoravno, otkrivaju Xuove skice tog vozila. Kako se svjetla okreću, otkrivaju još jedan set prednjih svjetala, koja vozačima pružaju bolju vidljivost u mraku ili magli.

Električni motor je smješten na zadnjem dijelu automobila, a rezervne gume takođe su smještene između dva zadnja točka.

Nažalost, automobil je trenutno još uvijek samo koncept, a ostaje nejasno kada bi, ili hoće li, jednom postati i stvarnost. Ipak, The Huntress nudi zanimljiv uvid u to kako bi mogla da izgledabudućnost off-road vožnje.

Galeriju fotografija ovog off-road vozila možete pogledati ovdje.

(Daily Mail)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.