Dugoočekivani trejler za četvrti dio Matrixa konačno je stigao zajedno sa službenim naslovom filma: The Matrix Resurrections. Trejler za Resurrections prvi put je prikazan na prezentaciji CinemaCona od Warner Bros Pictures u utorak, 24. avgusta, u Las Vegasu, prije nego što je tek prije nekoliko dana objavljen za javnost.

U trejleru se pojavljuju Neo (Keanu Reeves), Trinity (Carrie-Anne Moss) i Neil Patrick Harris u ulozi Neovog terapeuta. „Jesam li lud?“ Neo pita, kao njegova unaprijed probuđena persona Thomasa Andersona. „Ovdje ne koristimo tu riječ“, odgovara Harrisov lik.

 

„VRIJEME JE ZA LETENJE“

 

Najava također prikazuje ono za što se sumnja da je mladi Morpheus (kojeg glumi pridošlica iz franšize Yahya Abdul-Mateen II) i poručio Neu da je „vrijeme za letenje“, dodajući mu crvenu pilulu (iako od samog Fishburna nije traženo da ponovi svoju ulogu) u nastavku Matrix-a.

Trailer je potpuna nostalgija za obožavatelje Matrixa. Postoje crne mačke, tuče u dojo-u, brze akcijske sekvence (u vozu umjesto na autoputu), scene tuče u hodnicima, meci zaustavljeni u vazduhu, a Neo mora ponovno slijediti ženu kako bi saznao istinu, samo ovaj put bijeli zec za kojim traga nije samo tetovaža na njenom ramenu, već i klasična pjesma Jefferson Airplanea koja pumpa atmosferu dok se plave pilule izlijevaju u sudoper. Eksplozije? O da, i mnogo karate udaraca koji prkose fizici. Ostaje nam i da razmislimo šta je stvarno, a šta simulirano na promjenjivoj vremenskoj liniji u pravom Matrix stilu.

„Nakon svih ovih godina, da se vratimo tamo gdje je sve počelo … nazad u Matrix“, kaže još jedan novi dodatak franšize, Jonathan Groff, na kraju trejlera.

Scenarij i režiju filma The Matrix: Resurrections potpisuje Lana Wachowski, koja je zajedno sa svojom sestrom Lilly Wachowski zajedno režirala i napisala prva tri filma Matrix. Film bi trebao stići u kina i na plan HBO Max-a bez oglasa 22. decembra.

Obožavateljima je u utorak priređena jedinstvena tizer web stranica koja je predstavila različite male isječke trejlera ovisno o tome kada ste se prijavili – i, naravno, jeste li odabrali crvenu ili plavu pilulu.

U nastavku pogledajte video trejler za The Matrix: Resurrections:

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.